Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat începerea evaluării în procedură accelerată a tratamentului anti-COVID-19 sub formă de pastile produs de laboratorul american Merck, un remediu uşor de administrat, care ar putea deveni un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei, complementar vaccinurilor.

''Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a lansat evaluarea continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir (...) dezvoltat de Merck (...) destinat tratamentului COVID-19 la adulţi'', ceea ce permite accelerarea procedurii, potrivit Agerpres.ro.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice ''sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2 (...) de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19'', a precizat EMA.

Dacă va fi autorizat, acest medicament, denumit molnupiravir, va reprezenta astfel un progres major care va permite reducerea relativ uşor a formelor grave ale bolii.

Antiviralele aşa cum este molnupiravir acţionează prin diminuarea capacităţii de replicare a unui virus, blocând astfel boala.

Administrat pacienţilor în zilele imediat următoare testării pozitive, tratamentul reduce la jumătate riscurile de spitalizare şi de deces, potrivit unui studiu clinic realizat de Merck, companie cunoscută şi sub denumirea MSD în afara Statelor Unite.

EMA va evalua conformitatea molnupiravir cu normele europene obişnuite în materie de eficacitate, siguranţă şi calitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri