Alți trei pacienți cu COVID-19 sunt transferați în această seară în Polonia, la Łódź. Este vorba despre doi pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din Cluj și un alt pacient din Iași care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj Napoca.

Toți pacienții se află în stare stabilă, transportabili, intubați și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă. Până în prezent au fost transferate în unități medicale din afara țării un număr 47 persoane care au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

Până acum, Ungaria, Austria și Polonia au preluat bolnavi din România aflați în stare gravă pentru secțiile de ATI, unde nu mai sunt locuri libere de mai multe săptămâni în spitalele din țara noastră.

În cursul zilei de 14 octombrie 2021, a început transferul în străinătate a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică.

La acel moment s-a pornit cu 10 pacienți, opt dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și doi din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

“În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri