După o vară plină de relaxări, în care vaccinarea anti-COVID aproape că nu a existat în România, valul patru a adus sistemul medical românesc aproape de colaps. ”Suntem într-un război în care lipsește glonțul”, a declarat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

”Suntem într-un război în care lipsește glonțul. De fapt, am putea înlocui glonțul cu rata imensă de decese. Se vede că oamenii se tem de moarte, deoarece merg la vaccinare”, a declarat dr. Popovici, într-o intervenție la Digi24.

Acesta a precizat că dacă va apărea reglementarea privind obligativitatea certificatului verde la locurile de muncă aceasta va dinamiza suplimentar prezența la vaccinare.

Totodată, dr. Popvici a dat exemplul orașului Singapore, care are 4 milioane de locuitori, cu o rată de vaccinare de 83%, dar și cu un indicator de 0,1% cazuri în ATI. În plus, infecțiile pe care le înregistrează sunt fie asimptomatice, fie forme ușoare.

”Din păcate, în țara noastră, majoritatea oamenilor se tem de restricții și vor să își reia viața socială, acesta fiind principalul motiv pentru care se prezintă la centrele de vaccinare”, a mai spus medicul.

Proiectul privind introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, în instituțiile publice și clădirile de birouri a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Sursa foto: Popovici Emilian Damian/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri