Peste 100 de concentratoare şi 3.000 de măști de oxigen vor ajunge la pacienții cu COVID19, internați în spitale. Primul lot de 10 concentratoare a fost trimis pe 29 octombrie, către spitale din Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara, Galați și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de astfel de echipamente este acută, conform prioritizării făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

Campania de donare, în valoare de 200.000 de euro, a fost posibilă datorită finanțării din partea Grupului Superbet, Fundației Superbet și eforturilor Asociației INACO - Inițiativa pentru Competitivitate. Prin achiziționarea echipamentelor medicale pentru spitalele de stat, sute de pacienți internați cu forme grave de COVID-19 vor putea primi tratamente corespunzătoare.

Concentratoarele de oxigen au fost achiziționate din Danemarca, Germania și Franța și reprezintă o parte esențială în actul medical de tratare a pacienților care ajung în spital cu forme grave de COVID19.

„Am înțeles nevoia acută de dotare a spitalelor cu aceste echipamente, așa că ne-am mobilizat imediat. Eforturile pe care le-am depus în ultimele zile au fost imense pentru că a fost o adevărată provocare să găsim concentratoarele pe piața internă comună", a declarat Andreea Paul, fondator INACO.

INACO este o comunitate non-profit cu peste 60 de experți voluntari - economiști, sociologi, psihologi, antreprenori, mentori, inovatori sociali, specialiști în digitalizare, știință și tehnică, în relații internaționale, branding, comunicare și PR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri