Un număr de 6 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 sunt transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.

Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vineri 29 octombrie 2021 se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Transferul de astăzi se va efectua cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare.

Cseke Attila, ministrul Sănătății

Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri