Preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar urma să emită recomandarea vaccinării copiilor cu vârsta între 5-11 ani în luna decembrie, însă se așteaptă că acest termen să fie devansat. EMA a început în 19 octombrie evaluarea administrării vaccinului anti-COVID al Pfizer/BioNTech copiilor de 5-11 ani.

Valeriu Gheorghiță a spus că vor reveni cu data când va fi autorizat vaccinul și calendarul livrărilor vaccinului pentru grupa de vârstă între 5-11 ani. Vaccinarea copiilor din această categorie va fi recomandată celor cu afecțiuni cronice, precum obezitate, diabet, sindrom Down, precum și boli onco-hematologice.

De asemenea, acesta a explicat și cum va fi organizată vaccinarea copiilor de 5-11 ani în România:

  • Centre de vaccinare unde ar putea exista și un cabinet dedicat copiilor
  • Vaccinarea la medicii de familie
  • Organizarea de cabinete de vaccinare în spitalele de pediatrie.

„Vom rămâne pe aceașii infrastructură logistică unde în centere de vaccinare existente vom organiza centre dedicate pentru copii de 5-11 ani. Alături de această posibilitate de vaccinare evident că va exista posibilitatea de vaccinare la medicul de familie şi suplimentar avem în vedere organizarea de cabinete de vaccinare în spitalele de pediatrie, tocmai pentru a crea o accesibilitate mai crescută pentru această grupă de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a explicat că pentru grupa de vârstă 5-11 ani, flacoanele de vaccin sunt diferite, precizând că vor exista cabinete dedicate de imunizare amenajate în cadrul centrelor de vaccinare.

„Prevăd 10 doze pe flacon, iar dozajul pe doză este o treime din doza care se foloseşte în momentul de faţă, adică 10 micrograme. Noi am avut deja o primă întâlnire pe modalitatea de organizare a campaniei de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a spus el.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri