Pandemia blochează de aproape doi ani, chiar dacă din ce în ce mai fragmentat numeroase activități economice și sociale. Cu toate acestea, în multe regiuni ale globului, infecțiile cu SARS-CoV-2 au încetinit, iar riscul de transmitere a bolii nu mai este atât de ridicat. Dar când am putea oare scăpa de tot de această pandemie?

În mod cert, pandemia nu se va încheia dintr-odată, în toate țările lumii, ci mai curând vor fi state care vor ieși mai devreme din această criză sanitară. Ne referim aici la țări care au reușit să aibă o combinație între rate mari de vaccinare și imunitate naturală printre cei infectați cu coronavirus, precum SUA, Marea Britanie, Portugalia și India, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, specialiștii din domeniu sănătății nu exclud ca acest virus să dezvolte o serie de mutații nesfârșite, un fenomen pe care unii l-au catalogat ca fiind un „scenariu apocaliptic”, în care virusul are mutații până la punctul în care evită imunitatea cu greu căpătată.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre experți se arată încrezători că vor exista multe țări vor lăsa în urmă această pandemie în anul următor.

OMS estimează ca până la finalul anului 2022, aproximativ 70% din populația globală să fie vaccinată împotriva COVID-19.

„Dacă ajungem la acea țintă, vom fi într-o situație epidemiologică foarte foarte diferită”, a spus Van Kerkhove.

Deși previziunile sunt optimiste, varianta Delta a coronavirusului face ravagii încă în Europa, cu precădere în statele centrale și de sud-est, cum ar fi Rusia, România sau Letonia. Dacă ne uităm dincolo de Europa, varianta aceasta a COVID-19 care s-a dovedit a fi extrem de contagioasă a contribuit și la numărul tot mai mare de infectări în țări precum Singapore și China, care au rate mari de vaccinare însă puțină imunitate naturală, din cauza restricțiilor mult mai dure, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri