Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla este de părere că România ar trebui să urmeze modelul altor țări din blocul comunitar, în privința utilizării certificatului verde care atestă vaccinarea. „Nu întotdeauna trebuie să descoperim noi apa caldă”, a transmis acesta, cu referire obligativitatea certificatului verde, care este în acord cu măsurile adoptate unitar de Uniunea Europeană.

Întrebat dacă certificatul verde ar trebui să includă și opțiunea ca și cei testați anti-COVID-19 să îl folosească, ministrul interimar al Sănătății a explicat că, înainte de toate, trebuie vizualizat modul în care au operat și alte țări UE în această privință.

„Nu întotdeauna trebuie să descoperim noi apa caldă. Sunt țări care au introdus un anumit regim și acum îl modifică. În Danemarca, acolo unde campania de vaccinare a mers foarte bine, se reintroduce obligativitatea certificatului verde. Certificatul verde, așa cum a fost conceput la nivel european, s-a făcut ca mijloc de asigurare a libertății de circulație.

Eu în fiecare seară când mă duc acasă, am aici în buzunar, printat, la haina. Îl iau apoi din costumul de azi și îl pun în cel de mâine. E o hârtie. Eu nu știu cum am ajuns la ideea că această hârtie ne face rău. Acesta a fost conceput pentru a înlesni circulația în UE și a fost extins și la interior”, a precizat Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății la Digi24.

25.607 de români s-au vaccinat cu prima doză, în ultimele 24 de ore. În total, 71.605 de români s-au vaccinat în ultima zi. 6.635.446 de români au schema completă de vaccinare, potrivit datelor furnizate de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri