ACTUALIZARE: Urmare a informațiilor primite din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cei 15 pacienți transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Menționăm că, în conformitate cu ultimele informații primite de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, unitatea sanitară nu are autorizație la incendiu.

Actualizare anterioară de la Ministerul Sănătății: Incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unitate suport COVID, a fost lichidat, iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

Din primele informații ale Ministerului Sănătății despre incendiul la secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, precizam următoarele:

Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți.

Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări.

Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU.

Știre inițială

Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova precizează că au decedat doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, iar alte 18 persoane au fost evacuate, fiind transferate la SJU Ploieşti.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti este secţie a SJU Ploieşti şi funcţionează într-o altă clădire.

Sursă video: Facebook/Iubesc Ploieștii

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă... Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen... Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii", a spus Nica.

O infirmieră care se afla în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transferată la Spitalul Floreasca.

În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, precizeză ISU Prahova. Pe secţie erau în total 21 de pacienţi - 16 au fost evacuaţi, trei au refuzat transportul şi doi au murit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri