A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea Spitalului Regional Iași, potrivit unei postări a Ioanei Mihăilă, pe pagina sa de Facebook. ”În cazul în care nu vor exista contestații, Ministerul Sănătății ar trebui să urgenteze procedurile, așa încât lucrările să poată începe cât mai rapid”, a menționat fostul ministru al Sănătății, în postarea sa.

Ioana Mihăilă a transmis că acesta a fost un proiect ”monitorizat îndeaproape în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienții din regiune. .

Noul Spital Regional de Urgență Iași – COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT.

Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic.

Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională, neuroștiințe etc.

”Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii și practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente și sigure din punct de vedere clinic”, a conchis Mihăilă, în mesajul său.

Sursa foto: Ioana Mihăilă/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri