Franța a raportat o nouă variantă a coronavirusului, cu mult diferită față de cele precedente. Nou tulpină a fost descoperită în luna octombrie, după ce 18 elevi și șase adulți s-au îmbolnăvit de COVID-10 într-o școală din Bannalec, un orășel din regiunea Bretania, în vestul Franței.

Totul a pornit de la o persoană care locuiește în Nantes și care călătorise în Africa. Respectiva persoană a fost cea care a transmis virusul unei familii din Bannalec la o petrecere. Copiii au răspândit apoi virusul în toată școala, scrie Digi24.

Autoritățile au stabilit, însă, destul de târziu că este vorba de o nouă tulpină a virusului, varianta fiind ulterior denumită B.1.X sau B.1.640.

„Această întârziere a fost o greșeală”, este declarația unui oficial citat de Le Télégramme, publicația franceză care a transmis faptul că există o nouă mutație a virusului.

Deși situația din regiunea franceză este ținută sub control, după cum asigură chiar autoritățile franceze, noua variantă are mutații violente și fără precedent, ceea ce stârnește îngrijiorări în rândul specialiștilor din întreaga lume.

Proteina Spike, cea care permite virusului să se „agațe” de celula umană și să înceapă procesul de infectare, are unele secvențe care lipsesc. Întrebarea care se naște aici este dacă acest lucru va face virusul mai infecțios sau îl va face mai puțin eficient.

„Nu vreau să sperii oamenii. Există doar câteva cazuri de B.1.640 acum și s-ar putea foarte bine ca peste o lună să uităm cu toții de această variantă. Dar este un exemplu pentru ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu există acces la vaccinuri pentru toată lumea”, a declarat profesorul Cyrille Cohen de la Universitatea Bar-Ilan, originar din Franța.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri