Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă dezaprobă regulile propuse pentru marcarea Zilei Naţionale, apreciind că populaţia va fi expusă riscului de infectare cu SARS-CoV-2 "de dragul unor manifestări publice".

"De 1 Decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populaţia voit la risc de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecţie pentru a preveni un val 5 puternic", scrie reprezentanta USR pe Facebook.

Ea oferă exemplul unor state europene precum Austria, Germania sau Olanda, indicând rata de vaccinare şi măsurile impuse în contextul pandemiei.

"Ziua Naţională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîţu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o 'petrecere COVID'. Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri şi sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet", mai scrie aceasta.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, propunerea ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti, a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane.

Ministerul Apărării a informat luni că militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre şi aeriene, vor participa la parada militară organizată de Ziua Naţională în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Ceremonia, care începe la ora 11,00, se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri