O nouă tulpină COVID dă bătăi de cap experților în Sănătate, la nivel internațional. Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat că această nouă variantă va ajunge, cu siguranță. și în România. Noua tulpină a căpătat numele de Omicron.

”Putem să fim optimiști și să credem că măsurile de îngrădire a răspândirii vor funcționa, astfel încât noua tulpină să nu se răspândească. Însă avem deja primul caz în Europa. Noua tulpină COVID va ajunge și în România”, a declarat Rafila, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul propune o reacție imediată, propunere aprobată chiar și de prim-ministrul Ciucă, printr-o postare pe Facebook, o reacție pe care Rafila o descrie imperfectă, dar care va funcționa.

Potrivit informațiilor furnizate de ministrul Sănătății, trei la număr sunt criteriile în funcție de care s-a stabilit nivelul de îngrijorare din jurul noii variante, după cum urmează:

  • transmisibilitate mai mare
  • patogenitate mai mare (se schimbă tabloul clinic)
  • scăderea eficacității măsurilor de sănătate publică (vaccinul nu e mai e suficient, spre exemplu)

”Primul pacientul identificat cu această nouă tulpină a fost testat pe 9 noiembrie, în Africa de Sud. Sunt în jur de 100 de cazuri în regiunea respectivă”, a mai spus Rafila.
un buletin informativ o data la trei zile, cu informatii corecte: am putea renunta la informarile zilnice

Totodată, ministrul propune renunțarea la transmiterea zilnică a bilanțului COVID și înlocuirea acestuia cu unul care să vină la trei zile, cu date mai complexe, grafice și trenduri.

Nu în ultimul rând, Rafila a indicat faptul că trebuie să existe preocupare mai mare a producătorilor de vaccinuri în ceea ce privește adaptarea serurilor la noile tulpini.

Sursa foto: Alexandru Rafila/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri