Belgia

Belgia

Primul caz de infectare cu noua tulpină sud-africană B.1.1.529 în Europa a fost identificat în Belgia, vineri, 26 noiembrie. E vorba despre o persoană testată pe 22 noiembrie, la întoarcerea din străinătate.

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă.

Sursa Foto: Pixabay

Germania

Germania

Primele cazuri au fost confirmate și la Munchen, în Germania pe 27 noiembrie.

Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

Sursa Foto: Pixabay

Cehia

Cehia

Cazul suspect din Cehia a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec. Spitalul a consultat laboratorul naţional de referinţă şi experţi ai Academiei de Ştiinţe, scrie Agerpres.ro.

Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

Sursa Foto: Pixabay

Austria

Austria

În Austria, Ministerul Sănătăţii a transmis că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, scrie Agerpres.ro.

Potrivit autorităţilor acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

Sursa Foto: Pixabay

Scoția

Scoția

Scoţia a raportat şase cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, unele dintre ele fără istoric de călătorie în sudul Africii, ceea ce provoacă temeri că Omicron circulă deja în comunitate.

Cele patru naţiuni ale Regatului Unit au restricţionat deja călătoriile în Africa australă, unde noua variantă a fost depistată pentru prima dată săptămâna trecută.

Sursa Foto: Pixabay

Olanda

Olanda

Olanda a confirmat 13 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului în rândul celor 61 de pasageri testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au sosit vineri cu două zboruri din Africa de Sud.

Există posibilitatea ca în rândul acestora şi alţii să fie infectaţi cu aceasta variantă, întrucât secvenţierea probelor nu s-a încheiat, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile sanitare olandeze încearcă acum să găsească şi să testeze circa 5.000 de alte persoane care au venit în ultima săptămână din ţări din zona Africii Australe.

Sursa Foto: Pixabay

Portugalia

Portugalia

13 cazuri de COVID-19, depistate la jucători de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD, sunt probabil asociate noii variante omicron a noului coronavirus, a anunţat Institutul Naţional portughez de Sănătate, screi G4Media.

Unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Sursa Foto: Pixabay

Italia

Italia

În Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic, a anunţat Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului.

'Genomul a fost secvenţiat de laboratorul spitalului Sacco din Milano (specializat în boli infecţioase) plecând de la un eşantion pozitiv al unui pacient venit din Mozambic', a precizat ISS într-un comunicat.

'Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate', a adăugat Institutul.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Sursa foto: Shutterstock