Octavian Jurma, medic cercetător, a transmis pe pagina sa de Facebook că exista semne că Omicron se răspândește cu rapiditate în Europa și prin urmare este foarte posibil că urmatorul val va fi produs de această nouă variantă.

„Încă nu știm dacă Omicron este o veste proastă pentru toata Europa, doar că este o veste mai prostă pentru Romania decat este pentru Africa de Sud (noi avem o populație mult mai îmbătrânită și mai vulnerabilă)”, a scris Octavian Jurma.

Medicul spune că dacă Delta avea nevoie de 1-2 minute la o distanță sub 2 metri să producă infectare, Omicron va avea nevoie de mai puțin de 1 minut.

„Va imaginati cum va arăta un val 5-Omicron în aceste condiții în România dacă va produce de 2x mai multe cazuri de 2x mai repede decât Delta? „Specialiștii" Președintelui nici nu o să aibă timp să îi scrie discursul „sunt îngrijorat" și va fi gata valul. Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, asa cum știam că o va face dacă nu luăm masuri de protecție a populației. Dacă infecțiozitatea B.1.1.529 se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăznet”, precizează medicul.

Acesta precizează că, spre deosebire de alte țări care au impus restricții mai dure, România se relaxează, deși încă nu am scăpat de valul 4-Delta.

„Mentalitatea „lasă că vedem când ajungem acolo", urmată de corolarul „lasă că a trecut deja și mai rău nu se poate" care ne-a nenorocit în 3 valuri succesive este decorată de Președintele României. Noi suntem mai rău ca purcelușul care și-a făcut casa de paie și care râde de purcelușii care își fac casă de lemne sau de piatră, pentru ca nici macar zid de paie nu ne mai facem”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Octavian Jurma

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri