Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a făcut câteva precizări în contextul în care în România au fost raportate în urmă cu o zi primele două cazuri de infectări cu varianta Omicron.

Cei doi pacienți sunt: o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Unul dintre ei este asimptomatic, iar celălalt are simptome foarte ușoare, asemănătoare cu o banală răceală, a transmis Ministrul Sănătății.

În cazul celor două persoane, simptomele sunt minore, una dintre ele este asimptomatică.

Nu sunt probleme deosebite, persoanele au fost vaccinate, dar asta nu face nimic altceva decât să pledeze pentru o utilitate a vaccinului care oferă protecție.

Persoana din Bârlad este asimpromatică, iar celaltă are simtome minore, de răceală banală”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

După anunțarea primelor cazuri de infectări cu varianta Omicron, pe teritoriul țării noastre, premierul Nicolae Ciucă a transmis că se impun noi măsuri de protecție. Prim-ministrul va discuta cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și cu Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

„Încercăm să facem astfel încât să întârziem, trebuie să fim realiști. Probabil că în România există și alte cazuri de infectare cu Omicron. Înainte de 24 noiembrie au intrat multe alte persoane din spațiul sud-african. Măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru limitarea transmiterii”, a mai declarat Ministrul Sănătății.

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri