În prezent, lipsa unuia sau a mai multor dinți reprezintă o problemă care poate fi rezolvată prin tehnici moderne, așa cum este tratamentul cu implant dentar. Chiar dacă presupune anumite costuri care îi poate face pe mulți să se gândească de două ori înainte de a alege tratamentul, este o soluție rentabilă și cea mai bună modalitate de a acoperi golurile din dantură.

Implantul este, de fapt, un șurub din titan, inserat în locul rădăcinii naturale a dintelui lipsă, care nu a mai putut fi salvată. După ce acest șurub se integrează în os, se atașează un bont protetic și o coroană dentară din ceramică, aceasta înlocuind dintele pierdut și fiind singurul element vizibil.

Factorii care “dictează” prețul unui implant dentar

1. Producătorul implantului. La fel ca în cazul altor produse, prețul implanturilor diferă în funcție de producător.

2. Tipul de anestezie de care are nevoie pacientul. Ea poate fi locală (costuri mai mici) sau totală (costuri mai mari). Pentru aceasta din urmă, optează, de regulă, pacienții cu anxietate.

3. Costul de producție al coroanei dentare. Acesta depinde, la rândul lui, de materialele și aparatura utilizată, cele mai căutate coroane dentare fiind cele din ceramică sau din zirconiu, datorită aspectului impecabil pe care îl oferă.

4. Experiența medicului. Dacă implantologul are o experiență îndelungată, costul perceput poate fi mai mare, dar el poate garanta reușita tratamentului.

5. Alte proceduri necesare. Unii pacienți au nevoie și de alte servicii stomatologice (igienizarea profesională a dinților, procedura de adiție osoasă etc.).

De ce implantul reprezintă o investiție rentabilă?

Spre deosebire de alte metode de tratament, implantul dentar presupune costuri mai mari, dar este cel mai rentabil, deoarece durabilitatea lui este mult mai mare decât a altor tratamente. Un implant bine îngrijit poate rezista chiar și toată viața! Așadar, având în vedere că rezistența sa este îndelungată, este clar că și prețul va fi mai ridicat.

În plus, în cazul acestui tratament, dinții vecini nu sunt afectați. Punțile dentare, de exemplu, presupun costuri mai mici, dar pot pune în pericol ceilalți dinți. Implantul dentar nu se sprijină pe dinții învecinați, acesta fiind de sine stătător. Pe deasupra, el stopează și migrarea naturală a dinților către spațiul rămas gol în urma extracției dentare.

Clinicile de top oferă posibilitatea plății în rate!

Nu toată lumea dispune de toți banii necesari acestui tratament, motiv pentru care clinicile stomatologice eu experiență în domeniu oferă posibilitatea de a plati în rate. Așadar, chiar dacă un pacient nu deține suma de bani de care are nevoie pentru a-și reface dantura, poate alege să plătească tratamentul în rate, pe o perioada de până la 3 ani.

În acest mod, va scăpa de disconfortul provocat de dantura incompletă, fară să facă un efort mare financiar.

Un alt beneficiu pe care îl vor oferi clinicile cu renume este reprezentat de ofertele speciale. Deseori, pacienții pot găsi pe site-urile de specialitate reduceri de preț la un implant dentar sau discount-uri pe baza cardului de fidelitate.

Prin urmare, acesta este un tratament de care poate beneficia orice persoană care își dorește o soluție rentabilă de refacere a danturii. Este importantă, însă, alegerea unei clinici moderne, care să dețină materiale bune și aparatură de ultimă generație. Astfel, rezultatul obținut va fi natural, iar rezistența sa va fi îndelungată!

Sursa foto Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri