Nu doar pandemia este principala problemă a pacienților români, ci și afecțiunile cronice, care, în lipsa unor locuri libere în spital, ajung în clinici precum Laurus Medical, rețea care în următorii trei ani se va extinde cu alte cinci clinici.

”În trei ani vom deschide cel puţin încă cinci clinici şi întreg lanţul Laurus Medical îşi va dubla cifra de afaceri”, a declarat, pentru wall-street.ro, Anca Petca, CEO al clinicilor Laurus Medical.

Cea mai recentă inaugurare a Laurus Medical este clinica de la Buzău, unde a fost investit aproape jumătate de milion de euro. Întrebată de ce Buzău și nu încă o clinică în București, Petca a precizat că existau foarte mulți pacienți din Buzău care se deplasau în clinicile din Ploiești, București, Focșani sau Galați, neavând un centru mai aproape de casă.

”În prezent, Clinicile Laurus Medical sunt prezente în Bucureşti, Bacău, Buzău, Cluj Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, şi Suceava. Avem în plan lansarea a cel puţin încă cinci clinici, în tot atâtea oraşe, până la finalul anului 2024, iar investiţia în fiecare din clinicile noi, ce urmează a fi deschise, se va ridica cel puţin la nivelul investiţiei în clinica din Buzău, recent deschisă”, a completat Petca.

Odată cu extinderea teritorială a Laurus, CEO-ul a menționat că va fi suplimentată și gama de servicii medicale oferită, în funcţie de nevoia din zonele în care suntem deja prezenţi.

Cât despre cifra de afaceri, Petca estimează o creştere de 25% faţă de 2020.

Ce afecțiuni pot fi tratate în Laurus Medical

Laurus Medical este un lanț de clinici cu servicii medicale de nișă, mai exact proctologie, flebologie şi gastroenterologie, despre care Petca spune că tratamentele folosite sunt minim-invazive.

”Pacienţii lanţului de clinici Laurus Medical beneficiază de tehnologii medicale precum tratamentul cu laser pentru varice sau terapia bazată pe rezonanţă magnetică de joasă frecvență (MBST), pentru care avem exclusivitate în România”, a adăugat CEO-ul clinicilor.

În plus, aceasta Anca Petca spune că numărul pacienţilor în clinică a crescut în ultimele 12 luni pe măsură ce pandemia a luat amploare, blocând spitalele.

De asemenea, Petca a precizat și care sunt principalele cauze pentru care putem dezvolta varicele, o afecțiune care, înainte de toate, ne deranjează din punct de vedere estetic.

„Boala varicoasă este o afecţiune complexă care apare în general pe fondul predispoziţiei genetice, la care se adaugă condiţii specifice de lucru şi de trai, precum: statul prelungit în picioare, sarcinile multiple, obezitatea etc”, a explicat aceasta.

Nu în ultimul rând, Petca a vorbit și despre impactul pandemiei asupra businessului său. Aceasta a precizat că principala schimbare a fost dată de introducerea obligativității purtării măștii de protecție, deoarece toate celelalte măsuri erau respectate de medicii din țară. Însă Petca atrage atenția asupra psihicului nostru, care a căpătat modificări importante în toată această perioadă.

”Aş îndrăzni să spun că pandemia a schimbat totul şi nimic. Noi, medicii, suntem obişnuiţi cu procedurile de dezinfecţie, dar această pandemie ne-a făcut să batem toate recordurile în materie de dezinfectare preventivă.În plus, a schimbat totul în sensul impactului psihic asupra noastră, a tuturor. E o altă stare mentală”, a conculzionat ea.

Prima clinică Laurus a fost deschisă în Bucureşti, cu servicii medicale de proctologie, iar apoi, de-a lungul anilor, s-a extins la nivel naţional, în zece oraşe din ţară. Din 2009 Laurus Medical oferă şi servicii de tratament sclerozant pentru varice, tratamente complexe dermatologice, iar din 2012 asigură tratamentul artrozei şi osteoporozei cu rezonanţă magnetica de joasă frecvenţă. În 2013 Laurus Medical a completat gama de servicii medicale ambulatorii cu servicii de spitalizare de zi şi a încheiat contracte cu casele de asigurări in zonele în care funcţionează.

Din 2018, Laurus Medical este acreditat de ANMCS ca spital Categoria II, aceasta fiind cea mai înaltă certificare obţinută de un spital din România, public sau privat. În clinicile Laurus Medical din toată ţara îşi desfăşoară activitatea peste 300 de persoane, din care peste 160 medici în diferite specialități, pentru care compania a investit peste jumătate de milion de euro în specializări în ţară şi peste hotare. Din anul 2006 şi până în prezent, peste 300.000 de pacienţi au fost trataţi în clinicile Laurus Medical.

Sursa foto: Laurus Medical/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri