Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, crede că statisticile oficiale nu reflectă realitatea în privința ratei de vaccinare în rândul populației din România. El a explicat că cei 8 milioane de români care s-au vaccinat până acum înseamnă cam 50 la sută din populație, pentru că, de fapt, milioane de persoane sunt plecate la muncă în străinătate, iar populația rezidentă din România este sensibil mai mică decât figurează în evidențe, scrie Digi24.ro.

Datele oficiale arată că aproximativ 40 la sută din populația României este vaccinată anti-COVID, o proporție oricum mult mai mică decât în alte state europene. România se clasează, din acest punct de vedere, pe penultimul loc în Uniunea Europeană, în condițiile în care media ratei de vaccinare în Europa este în jur de 78 la sută.

„Acum, trebuie să ne gândim și câți suntem vaccinați noi în România, pentru că s-au vaccinat aproape 8 milioane de români. Această cifră, de 19,3 milioane de persoane, pe care o regăsiți în Eurostat, nu știu dacă e chiar reală, pentru că sunt milioane de români care lucrează în străinătate fără să aibă statut de rezident acolo, așa că eu cred că am depășit în mod real jumătate din populația României care este protejată”, a spus ministrul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri