Un nou studiu arată că anumiți compuși de cânepă din canabil pot preveni infecția cu COVID. Studiul, publicat în Journal of Nature Products, a constatat că acizii canabinoizi se atașează de proteina spike SARS-CoV-2, împiedicând o etapă cheie în procesul de infectare a gazdelor virusului.

„Aceasta înseamnă că inhibitorii de intrare în celule, cum ar fi acizii din cânepă, ar putea fi utilizați pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 și, de asemenea, pentru a scurta infecțiile, împiedicând particulele de virus să infecteze celulele umane”, a spus Richard van Breemen, cercetător la Centrul Global de Inovare în cânepă, din Oregon State.

Studiul a mai constatat că acești compuși de cânepă au funcționat la fel de bine împotriva diferitelor variante de COVID. Deși cânepa este cel mai frecvent asociată cu canabisul, aceasta este, de fapt, o sursă largă de fibre și alimente, extractele și compușii de cânepă fiind prezenți în multe produse cosmetice populare, loțiuni de corp, suplimente alimentare și produse alimentare, scrie Greek Reporter.

Canabisul poate ținti proteina spike asemenea vaccinurilor anti-COVID

Acizii canabinoizi care se atașează la proteina spike sunt cunoscuți ca acid cannabigerolic, CBGA și acid cannabidiolic, CBDA. Poate cel mai semnificativ aspect al acestor descoperiri este faptul că proteina spike este ținta principală a vaccinurilor Covid-19 și a terapiei cu anticorpi.

„Acești compuși pot fi administrați pe cale orală și au o istorie lungă de utilizare în siguranță la oameni”, a spus van Breemen.

Van Breeman a spus că a existat întotdeauna potențialul pentru variante rezistente la canabinoizi, ca răspuns la utilizarea pe scară largă a canabisului pentru a lupta împotriva COVID. În ciuda acestui fapt, el crede că forța combinată a vaccinării și a canabinoizilor ar fi în continuare foarte eficace împotriva unei tulpini rezistente.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri