Pe fondul pandemiei de COVID 19, accesul în unitățile sanitare a devenit problematic pentru fiecare persoană care dorește să efectueze un control de rutină. În acest context, serviciile de sănătate furnizate în mediul online, prin intermediul platformelor specializate, au devenit cea mai potrivită soluție. Asemenea altor state europene, platformele de servicii de sanatate furnizate online au cunoscut si in Romania o puternică expansiune de la la începutul pandemiei.

Serviciile de consiliere psihologică sau de nutriție furnizate prin intermediul platformelor online au înregistrat creșteri semnificative în 2021

Conform datelor furnizate de platforma de servicii medicale online ATLAS. app, anul 2021 este caracterizat de o creștere semnificativă a numărului de utilizatori în platformă, raportat la aceeași perioadă a anului precedent. Astfel, serviciile de sănătate mintală online, precum consilierea psihologice sau sesiunile de psihoterapie, înregistrează o creștere de 50% a numărului de accesări.

O altă specializare extrem de căutată de către utilizatorii platformei este nutriția, care înregistrează o creștere de 80 de puncte procentuale față de anul 2020. Conform datelor din platformă, un alt domeniu extrem de accesat de către utilizatori in 2021 este parentingul, care a înregistrat o creștere de 70% față de anul precent. În altă ordine de idei, pe lângă domeniul sănătății mintale, serviciile de sănătate fizică furnizate online au înregistrat o creștere de 20% a numărului de utilizatori față de aceeași perioadă a anului precedent.

La nivel general, numărul de utilizatori ai platformei a crescut cu aproximativ 70% față de anul precedent, în timp ce numărul utilizatorilor din afara granițelor a înregistrat o creștere de 30 de puncte procentuale.

Profilul utilizatorilor este definit de dorința de prevenție a anumitor afecțiuni

Datele furnizate de aceeași platformă ne ajută să conturăm profilul utilizatorilor acestui tip de platforme de servicii de sanatate furnizate online.

În primul rând, prin analizarea datelor colectate, se constată că utilizatorii sunt persoane active din punct de vedere social, cu vârstă cuprinsă între 20 și 50 de ani, venituri peste medie și studii superioare. De asemenea, utilizatorii sunt, în permanență, interesați de prevenirea apariției anumitor afecțiuni, fie că facem referire la sănătatea fizică sau cea mintală, precum și de informarea și de educarea continuă.

Conform datelor furnizate de ATLAS App, scorul satisfacției utilizatorilor față de serviciile primite este de 4,8 dintr-un total de 5 puncte care pot fi acordate.

Din ce în ce mai multe organizații apelează la pachetele de servicii oferite de aceste platforme

Raportul furnizat de platoforma ATLAS App sugerează faptul că numărul clienților din zona corporate a înregistrat o creștere de 50% în 2021, fapt ce sugerează că mediul organizațional este din ce în ce mai conștient de necesitatea acestor pachete de servicii de sănătate furnizate online și puse la dispoziția angajaților, care pot accesa specialiști din domeniul sănătății fără a se mai deplasa în situația în care starea de sănătate nu o impune.

De asemenea, peste 90% dintre clienții corporate existenți în portofoliul acestei platforme au ales să își extindă beneficiile pe care le acordă angajaților, prin accesarea de noi pachete de servicii sau prin extinderea celor deja achiziționate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri