Momentul în care autoritățile vor decide că nu mai este nevoie de prelungirea stării de alertă se apropie, spune șeful DSU, Raed Arafat. „Că acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, va fi analizat și decis în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și bineînțeles în Guvern”.

Întrebat dacă februarie ar putea să fie ultima lună în care se prelungește starea de alertă și ce condiții ar trebui îndeplinite pentru eliminarea ei, Arafat a spus că prelungirea acestei stări se face pe baza unor analize. Analizele stau la baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar apoi Guvern decide sau nu prelungirea stării de alertă, scrie Digi24.

„Sunt mai multe aspecte care sunt corelate cu starea de alertă. Dacă situația se îmbunătățește, dacă nu va mai fi nevoie de aceste lucruri, atunci se va decide să nu se mai prelungească starea de alertă. Că acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, va fi analizat și decis în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și bineînțeles în Guvern”, a spus Arafat.

Există unele aspecte care fără starea de alertă nu mai pot fi menținute, cum ar fi detașarea de personal sau personalul angajat pe durata stării de alertă, a explicat șeful DSU.

„Cu certitudine starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă”, a adăugat Raed Arafat.

Starea de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri