Portul măştilor de protecţie în aer liber nu va mai fi obligatoriu în Spania, începând de marţea viitoare.. Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, a declarat reţelei de posturi de radio Cadena Ser că guvernul condus de premierul Pedro Sanchez va adopta o hotărâre în acest sens.

Se va pune astfel capăt măsurii referitoare la măşti, care a fost reintrodusă în 22 decembrie 2021, din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron a coronavirusului - al şaselea val al epidemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Darias a arătat că în prezent toţi indicatorii sanitari sunt în curs de ameliorare, în special rata de ocupare a spitalelor şi rata de incidenţă a cazurilor.

Danemarca este prima țară din Europa care va elimina toate restricțiile pandemice, având în vedere numărul redus al spitalizărilor, dar și rata crescută a vaccinării anti-COVID.

”În final, revenim la normalitate. Vom renunța ultimele restricții legate de COVID în Danemarca”, a declarat primul ministru danez Mette Frederiksen, într-o conferință de presă, scrie Politico.eu.

Ultimele restricțiiau fost eliminate pe 1 februarie.

Guvernul finlandez a anunţat și el că unele dintre restricţiile impuse pentru a combate răspândirea noului coronavirus vor fi ridicate mai devreme decât era prevăzut, într-o perioadă în care presiunea asupra sistemului naţional de sănătate a scăzut, în pofida valului de infectări provocate de varianta Omicron pe continentul european.

"Presiunea care apasă pe spitale rămâne ridicată, dar numărul cazurilor grave este în scădere, iar situaţia sanitară s-a ameliorat în secţiile de terapie intensivă", a anunţat ministrul finlandez al Sănătăţii, Hanna Sarkkinen, într-un comunicat publicat pe Twitter. Începând de la 1 februarie, restricţiile privind evenimentele culturale şi sportive, precum şi cele care vizează companiile cu risc scăzut, vor fi relaxate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri