Anca Vereanu, medic primar stomatolog, este antreprenor din 2003, deținând o clinică de stomatologie, în București, care, de altfel, îi poartă și numele (Clinica Dr. Vereanu). Cu o vastă experință în domeniu, Vereanu a declarat că nu se va opri să investească în serviciile oferite în clinică, mai ales că dorește să poată crea dinții perfecți pentru fiecare pacient.

”Nu pot opri investițiile...îmi doresc un mic laborator în care să pot face machiaje pe dinți. Am fost de două ori la cursuri de machiaj, vreau să evoluez, altfel cred că îmbătrânesc, iar bătrânețea nu este o caracteristică ce mă reprezintă. Pentru ca un dinte să arate frumos trebuie să aibă o anumită structură, trebuie să fie puțin mai galben sus, lângă gingie, după care apar degradeurile...”, a declarat dr. Vereanu, într-un interviu wall-street.ro.

Medicul a explicat faptul că, de cele mai multe ori, pacienții vin cu probleme la un anumit segment al gurii și sunt nevoiți să înlocuiască dinții parțial.

”Provocarea constă în faptul că medicul trebuie să creeze niște dinți aproape identici cu cei pe care pacientul îi are deja, iar aici intervine tehnica machiajului”, a mai spus dr. Vereanu.

Investiții în plină pandemie

În 2003, dr. Anca Vereanu a pornit cu un cabinet mic, în 2010 inaugurând actuala clinică, ce conține patru cabinete mari, un centru de radiologie, dar și un centru de cursuri.

Până acum aveam ca punct de referință revoluția, ne raportam la perioada de dinainte și de după revoluție. Acum, revoluția a fost înlocuită de pandemie și vorbim despre ce făceam înainte de pandemie.

dr. Anca Vereanu

Pandemia a prins-o pe dr. Vereanu la începutul unui credit de 120.000 de euro, credit pe patru ani pentru achiziția aparaturii CAD-CAM, care ajută medicul să poată trata un pacient de la chirurgie până la protetică.

”Digitalizarea e o dorință mai veche de-ale mele, de mult voiam să fac ceva să pot face dinții mai frumoși, voiam un design al meu, care să mă reprezinte mai mult. Am achiziționat aparatura CAD-CAM, iar dacă vreau să mă ocup de un caz complex, adică să fac partea de chirurgie, dar să fac și protetică, o pot face independent. În plus, dacă nu îmi place cum iese din prima, pot reface...mai frezez sau bombez dinții, văd cum iese un dinte sau cum se așează buzele pe dinți”, a adăugat medicul stomatolog.

Totodată, la distanță de un an și jumătate, dr. Vereanu a inaugurat și centrul de imagistică, necesar mai ales pentru pacienții din provincie.

”Am mulți pacienți din provincie pe care i-am întors din drum pentru că nu aveam imaginile necesare. A fost o decizie de business, deoarece pierdeam pacienți, pentru că nu le puteam oferi un plan de costuri. Personal, nu cred că e etic să îi percep de două ori consultația unui pacient pentru că eu nu am aparatura necesară”, a precizat Vereanu.

Nu în ultimul rând, Vereanu a vorbit despre următorul proiect al său, mai exact crearea unui centru de instruire a asistenților medicali în stomatologie, deoarece, spune medicul, găsirea personalului medical este o altă provocare majoră în domeniu.

Află mai multe despre cum va arăta centrul de training peste asistenți medicali în stomatologie, dar și despre perioada în care acesta va debuta din videoul de mai jos:

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri