Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, după ce s-a înregistrat o scădere ''constantă'' a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19.

"Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic. Un trend descendent al numărului de decese. (...) Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător (...) ne-a făcut să propunem Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptarea unor măsuri de relaxare în perioada imediat următoare", a declarat Rafila într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Dintre principalele măsuri anunțate de ministrul Rafila, remarcăm următoarele relaxări care ar putea intra în vigoare în perioada următoare, dacă vor fi aprobate de Guvern: renunțarea la masca în aer liber, renunțarea la intrarea cu certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții, precum și permisiunea de organizare de evenimente private cu până la 200 de participanți.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri