22 Martie 2022

Vass Levente, Ministerul Sănătății: În pandemie am văzut cu toții cât de greu este să conduci un sistem sanitar care șchioapătă



Pandemia a fost momentul în care cei din conducerea țării au simțit cât de greu a fost de condus sistemul de sănătate din România, mai ales în condițiile în care acesta și-a arătat defectele, a declarat, în cadrul conferinței organizate de Wall-Street.ro, Future Healtcare, Vass Levente, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Acesta a subliniat importanța adoptării unor modificări legislative a unor legi competente în această perioadă, din partea unor oameni care au veni cu propuneri ce au fost promovate și adoptate imediat de președinția României.

Totodată, secretarul de stat a spus că ieșirea la rampă a unor factori de decizie competenți în pandemia care au reglat lucrurile nu a fost singurul element important relevat de situația sanitară complicată din ultimii doi ani, ci și acela că decidenții au descoperit cât de greu este de administrat un sistem de sănătate cu probleme.

Un lucru bun, dacă pot să-i spun așa, este acela că, datorită pandemiei, foarte mulți din sistem, și aproape toate partidele am avut posibilitatea să simțim pe spatele nostru cât de greu e să conduci sistemul sanitar și cât de greu e să ai lucruri bune când sistemul șchioapătă.

De aceea, consider că tot ce facem astăzi, chiar dacă e cu pași mărunți, chiar dacă e cu pași mari o să fie în interesul pacientului. Noi, împreună cu dumneavoastră, avem obligația menține vie această dorință de a schimba și să nu ne lăsăm distrași de la ce facem de celelalte probleme actuale, cum e războiul, cum sunt și problemele noastre cotidiene, și să ne fixăm pe ce dorim să facem și, cu pași mai mari, să ajungem unde trebuie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Future Healthcare. Sănătatea: între prevenție și digitalizare este un eveniment realizat de wall-street.ro în parteneriat cu APMGR, eSolutions, HTSS, ARPIM, Alliance Healthcare și Servier, sponsorizat de RASCI.

Puteți urmări discuțiile din cadrul conferinței AICI:



Citeste si