Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că s-a infectat cu COVID-19. Anunțul infectării a fost făcut chiar de către acesta, pe pagina sa de Facebook. Acesta a precizat că simptomele sunt ușoare, motiv pentru care va lucra de acasă în continuare.

„După un test rapid administrat de mine acasă, în această seară, am ieșit Covid pozitiv. Acesta după ce dimineață testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul în cursul zilei de azi.

Simptomele pe care le am la acest moment sunt ușoare. Voi continuă să lucrez de la domiciliu în următoarele zile!”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, cu 104 mai mult față de ziua anterioară. 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, arată bilanțul oficial transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702 cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu 8 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

În intervalul 17.04.2022 (10:00) – 18.04.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (1 bărbat și 2 femei), niciunul anterior intervalului menționat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.035 teste RT-PCR (1.711 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.324 la cerere) și 8.492 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.916.104 teste RT-PCR și 9.571.705 teste rapide antigenice, mai arată bilanțul oficial transmis de autorități.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri