22 Aprilie 2022

Alcoolul și efectele asupra sănătății: ce poți să bei, conform unui nou studiu, fără să ai probleme cu grăsimea viscerală



Creșterea nivelului de grăsime viscerală, grăsime localizată în cavitatea abdominală și care înconjoară stomacul, ficatul și intestinele, este asociată și cu băutul de bere și alte tipuri de alcool. Însă sunt și băuturi alcoolice care nu influențează creșterea grăsimii viscerale și ar putea chiar să protejeze oamenii împotriva dezvoltării ei, scrie sciencealert.com.

Grăsimea viscerală este tipul de grăsime asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și alte complicații, iar consumul de alcool influențează gradul de dezvoltare al acesteia. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în Obesity Science & Practice și preluat de Sciencealert.com, arată că vinul roșu este asociat cu un nivel scăzut de grăsime viscerală, în timp ce vinul alb nu influențează nivelul acesteia.

De asemenea, conform studiului pe care-l găsiți AICI, consumul moderat de vin alb ar putea oferi beneficii sănătății pentru adulții mai în vârstă în ceea ce privește rezistența oaselor.

Cercetătorii au observat în urma studiului, realizat pe 1.869 de persoane cu vârste între 40 și 79 de ani, că cei care consumau moderat vin alb aveau în oase o cantitate mai mare de minerale.

Conform unei analize publicate de Eurostat anul trecut, românii sunt pe locul doi în Uniunea Europeană, după danezi, în ceea ce privește frecvența bețiilor, 35% dintre cetățenii României menționând că au obiceiul să consume alcool peste limită cel puțin o dată pe lună.

În țara noastră, de cinci ori mai mulți bărbați decât femei consumă alcool zilnic.

sursa foto: eurostat.com.



Citeste si