Protezele dentare sunt probabil cele mai cunoscute dispozitive de reabilitare orală, mulți pacienți optând de-a lungul timpului la funcțiile acestora. Însă "capcanele" sistemelor mobile i-au determinat pe mulți dintre aceștia să își îndrepte atenția spre tratamentele cu implanturi dentare, fie pentru a înlocui dinții lipsă, fie pentru a fixa protezele mobile.

Saltul evolutiv pe care l-a cunoscut implantologia modernă și-a adus un aport uriaș în ultimii ani, contribuind chiar și la rezolvarea celor mai complexe cazuri, fiecare pacient având acum șansa de a se bucura de o dantură complet funcțională și cu o estetică impecabilă.

Lucrările dentare cu rol în înlocuirea dinților lipsă sunt frecvent solicitate în rândul celor care se confruntă cu această problemă, pentru a reabilita funcțiile masticatorii și a îmbunătăți aspectul estetic. Consecințele grave ale căderii dinților atât asupra sănătății orale, cât și asupra stării de sănătate a întregului corp, stomacul și colonul fiind printre cele mai afectate organe, au impus găsirea unor soluții noi care să răspundă mai eficient neplăcerilor provocate de lipsa dinților.

De asemenea, faptul că pacienții cu o dantură puternic degradată sunt mai predispuși la bolile cardiovasculare și diabet a dus la mobilizarea medicilor specialiști pentru a perfecționa sisteme moderne de refacere a danturii.

Implantul dentar vs. alte metode

Cu o rată de succes de peste 97%, tratamentele cu implanturi dentare sunt o soluție excelentă pentru restaurarea danturii și remedierea problemelor generate de lipsa dinților. Calitatea materialelor și tehnicile inovative pe care se bazează au făcut ca implanturile să devină cele mai viabile dispozitive, surclasând clar celelalte soluții pentru înlocuirea dinților lipsă, cum ar fi: protezele clasice sau puntea dentară.

Puntea dentară este recomandată atunci când se dorește înlocuirea unui dinte sau a unui număr redus de dinți și utilizează ca suport dinții învecinați, de aici provenind dezavantajul major al metodei. Comparativ cu tipurile de implanturi dentare care nu afectează dinții vecini și au o durabilitate de peste 20 de ani, chiar o viață, puntea pierde din punctaj, având o durabilitate de 6 – 8 ani și necesitând lucrări de șlefuire a dinților din apropiere.

Proteza clasică este o soluție provizorie de înlocuire a dinților. Printre dezavantajele protezei clasice se numără faptul că nu este foarte stabilă, nu este la fel de estetică precum celelalte soluții și nu îi oferă pacientului siguranța că proteza va sta la locul ei în timpul unei conversații. Dispozitivul necesită ajustări periodice și curățare zilnică, iar dinții din vecinătate sunt sacrificați.

Implanturile moderne

În comparație cu aceste soluții, tratamentul cu implanturi dentare oferă posibilitatea de a avea o dantură excepțională pe o perioadă îndelungată, menținând sănătatea dinților vecini și a osului de inserție. Nu necesită îndepărtarea pentru a fi curățate și nici efectuarea de ajustări periodice.

Oricât de complex ar fi cazul tău, implanturile pot rezolva problemele cu care te confrunți, diversitatea acestora răspunzând și celor mai mari provocări. Sistemele Fast and Fixed, cele zigomatice, clasice sau mini-implanturile sunt ideale pentru a reda pacienților libertatea de a zâmbi și de a se bucura de alimentele preferate.

Potrivit unui studiu publicat de Dr. Branemark, părintele implantologiei dentare moderne, 89% dintre pacienții care au optat pentru implanturi dentare au declarat că starea lor emoțională s-a îmbunătățit major în urma intervenției. Cu ajutorul unui tratament cu implanturi, te vei simți mult mai încrezător, iar viața socială va fi relansată la viteză maximă.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri