Pfizer Inc. (NYSE: PFE) a lansat „Un acord pentru o lume mai sănătoasă”. Această inițiativă revoluționară își propune să ofere toate medicamentele și vaccinurile de înaltă calitate brevetate de la Pfizer, disponibile în SUA sau Uniunea Europeană, în regim non-profit, către 1,2 miliarde de oameni din 45 de țări cu venituri mai mici. Acordul urmărește să reducă considerabil inechitățile în materie de sănătate care există între multe țări cu venituri mai mici și restul lumii.

„Vom lucra îndeaproape cu liderii mondiali în domeniul sănătății pentru a face îmbunătățiri în procedurile de diagnostic, educație, infrastructură, stocare și multe altele”, a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer.

Țările semnatare ale Acordului includ toate cele 27 de țări cu venituri mici, precum și 18 țări cu venituri medii spre mici, care au trecut de la clasificarea „țări cu venituri mici” la cele cu venituri medii spre mici, în ultimii zece ani.

Pfizer va lucra cu oficiali din domeniul sănătății din Ruanda, Gana, Malawi, Senegal și Uganda pentru a identifica perspectivele și oportunitățile timpurii, pentru a se asigura că toate medicamentele și vaccinurile pot ajunge la cei care au nevoie. Acest lucru va include expertiza pentru a sprijini procedurile de diagnostic, educația și formarea profesională din domeniul sănătății, dezvoltarea managementului lanțului de aprovizionare și alte îmbunătățiri în infrastructură. Expertiza dobândită în urma colaborării cu aceste cinci țări va fi aplicată pentru a sprijini lansarea proiectului în restul de patruzeci de țări vizate.

Pfizer va colabora, de asemenea, cu participanții la acord pentru a identifica metode de reglementare și procese de achiziție rapide și eficiente, pentru a reduce timpul mai lung necesar cu scopul de a face disponibile medicamente și vaccinuri noi în aceste țări.

Peste 20 de medicamente care tratează boli infecțioase

Conform acordului, Pfizer s-a angajat să furnizeze 23 de medicamente și vaccinuri care tratează boli infecțioase, anumite tipuri de cancer și boli rare și inflamatorii. Făcând aceste medicamente și vaccinuri mai ușor disponibile se creează premisele pentru a trata bolile netransmisibile și infecțioase, care curmă viața a circa un milion de oameni în fiecare an în aceste țări, precum și bolile cronice care au un impact semnificativ asupra calității vieții pentru cel puțin alte circa jumătate de milion de persoane 1.

Pe măsură ce Pfizer lansează medicamente și vaccinuri noi, aceste produse vor fi, de asemenea, incluse în portofoliul acordului pe o bază non-profit.

Acordul urmărește, de asemenea, să stabilească un acces mai rapid la viitoarele medicamente și vaccinuri Pfizer, în regim non-profit, în cele 45 de țări, în special în cele care tratează boli care au un impact disproporționat asupra sănătății globale. Pentru a promova acest angajament, Pfizer, cu finanțare de la Fundația Bill & Melinda Gates, avansează în efortul de a dezvolta vaccinuri, în curs de autorizare, pentru prevenirea streptococului de grupă B (GBS), care este o cauză principală a decesului copiilor la naștere și a mortalității nou-născuților în țările cu venituri scăzute. Se discută, de asemenea, despre oportunitatea de a sprijini dezvoltarea vaccinului împotriva virusului respirator sincițial (RSV), un alt vaccin maternal.

„Toată lumea, indiferent unde locuiește, ar trebui să aibă același acces la medicamente și vaccinuri inovatoare, care salvează vieți”, a spus Bill Gates, co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates. „Acordul pentru o lume mai sănătoasă ar putea ajuta milioane de oameni din țările cu venituri mici să obțină terapiile de care au nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă. Pfizer dă un exemplu de urmat pentru alte companii.”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri