Marile probleme se pot rezolva, uneori, într-o singură zi sau chiar în mai puțin de o oră. Astfel stau lucrurile cu un implant dentar, care te scutește de numeroase neplăceri și îți oferă toate avantajele dinților naturali, chiar dacă intervenția de inserare nu durează mult timp.

Înainte de a lua decizia urmării unui astfel de tratament, pacienții își doresc să afle cât mai multe detalii despre tot ceea ce urmează să se întâmple. Iată care sunt principalele etape prin care urmează să treacă, începând cu consultația inițială, continuând cu inserarea propriu-zisă și ajungând, în final, la atașarea coroanei dentare!

Consultația inițială

Primul pas constă, bineînțeles, într-o vizită la cabinetul stomatologic. Medicul dentist constată problemele existente, după care analizează, cu ajutorul computerului tomograf, situația osului mandibular sau maxilar, în care urmează să fie inserat un implant dentar.

În cazul pacienților care suferă de boli cronice, este necesară, de cele mai multe ori, efectuarea unor analize suplimentare de sânge, pentru ca specialiștii să afle situația de ansamblu și să ia decizii în deplină cunoștință de cauză.

Elaborarea planului de tratament

De regulă, planul de tratament cu implant dentar cuprinde două etape principale: cea de inserare a șurubului sau șuruburilor ce vor ține locul rădăcinii dinților, urmată de cea protetică. Atunci când sunt stabilite aceste faze, se poate realiza și o estimare a costurilor.

Atunci când a pierdut mult timp de la pierderea dintelui și osul s-a resorbit, el nu va putea să susțină noua rădăcină. Prin urmare, planul de tratament ajunge să conțină și intervenții care constau în creșterea volumului de os, prin adiție osoasă și, uneori, sinus lifting.

Ziua înserării

Pentru mulți pacienți, cea mai mare preocupare, în momentul inserării unui implant dentar, este aceea de a evita durerea. Ei trebuie să știe că nu există nici măcar cel mai mic motiv de îngrijorare, deoarece intervenția se desfășoară sub anestezie locală, astfel încât nu vor resimți nici măcar cel mai mic disconfort.

După operația de inserare care durează aproximativ 30 de minute, implanturile sunt acoperite cu gingia, pentru a avea loc o vindecare cât mai rapidă a țesuturilor din jur. În plus, pentru dinții din față există posibilitatea refacerii estetice printr-o coroană provizorie, susținută pe implantul dentar.

Osteointegrarea și bonturile

După ziua intervenției, urmează o perioadă de așteptare de 3 până la 4 luni, necesară pentru vindecare și integrare osoasă. Acum, celulele osoase aderă la corpul implantului și formează, împreună cu acestea, un țesut osos dur. Acest proces poartă numele de osteointegrare și reprezintă o etapă esențială pentru stabilitatea viitoare a lucrării.

La finalul perioadei, pentru 2-3 săptămâni se montează un bont de vindecare ce ajută gingia să capete o formă naturală. Apoi se atașează o altă piesă, numită bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară ce va înlocui dintele lipsă.

Atașarea coroanei dentare

În pregătirea părții finale a procesului, medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizează în laborator o coroană acoperită cu ceramică, asemănătoare cu dinții învecinați. În final, aceasta este cimentată pe bont, iar rezultatul este un dinte 100% funcțional și estetic.

Tot ce mai are de făcut pacientul este să respecte regulile normale de igienă dentară și să facă vizite de rutină la cabinet, de două ori pe an. Astfel, se va bucura, timp de mai multe decenii, de toate beneficiile tratamentului cu implant dentar!

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri