Autoritatea sanitară suedeză a anunţat vineri că nu va mai recomanda vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenţii sănătoşi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, din cauza "riscului foarte scăzut" de apariţie a formelor grave ale bolii la această vârstă.

Măsura intră în vigoare pe 31 octombrie, precizează Agenţia de sănătate publică într-un comunicat.

"Decizia înseamnă că începând cu 1 noiembrie recomandarea - şi, prin urmare, propunerea de vaccinare - se va aplica doar minorilor din grupurile cu risc de COVID-19", a precizat aceasta.

"În general, constatăm că nevoia de îngrijiri legate de COVID-19 a fost scăzută în rândul copiilor şi tinerilor în timpul pandemiei şi a scăzut şi de la apariţia variantei Omicron", subliniază autoritatea sanitară suedeză.

Pentru cei cu vârsta de peste 18 ani, recomandarea suedeză este de trei doze. În această ţară nordică, a patra doză este recomandată celor de peste 65 de ani.

Citește și: China a aprobat primul vaccin care se inhalează împotriva Covid-19

Suedia, care a aplicat o strategie anti-COVID-19 mai puţin strictă decât alte ţări europene, a înregistrat o creştere uşoară a numărului de decese asociate noului coronavirus în timpul verii, care în prezent este în scădere.

După ce s-a situat peste media europeană la începutul pandemiei, Suedia are în prezent mai puţine decese pe cap de locuitor decât aceasta.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri