Profesorii Ugur Sahin și Ozlem Tureci, care au devenit cunsocuți după ce au creat primul vaccin contra Covid-19, cel de la Pfizer/BioNTech, au declarat că un vaccin împotriva cancerului ar putea fi gata până în anul 2030.

"Ceea ce am dezvoltat vreme de zeci de ani în vederea obținerii unui vaccin pentru cancer a stat la baza dezvoltării vaccinului împotriva Covid-19. La rândul ei, această experiență contribuie acum la dezvoltarea vaccinului contra cancerului, a declarat Ozlem Tureci într-un interviu pentru BBC", citat de Independent.

Aceasta a adăugat de asemenea că tehnologia ARNm (ribonucleic mesager, n.r.), pe baza căreia a fost creat vaccinul Pfizer/BioNTech, i-a ajutat pe cercetători să înțeleagă cum răspunde corpul uman la acest nou tip de stimul.

Vaccinul ARNm a fost de altfel introdus în folosință pe scară largă odată cu pandemia Covid-19, până atunci cele mai populare vaccinuri fiind cele care introduceau în organism un agent patogen inactiv.

"Ca oameni de știință, suntem precauți înainte de a afirma că avem un tratament eficient împotriva cancerului. Dar există un anumit număr breșe pe care le investigăm și vom continua să lucrăm asupra lor", a declarat de asemenea Tureci.

Firma germană speră să dezvolte tratamente pentru cancerul de intestin, melanom, dar și alte tipuri de cancer.

Sursa foto: Shutterstock / Jes2U.photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri