A început campania de vaccinare antigripală, în România. Stocurile de vaccine disponibile la nivelul României este de 609.934 de doze, pentru o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori.

La nivelul municipiului București numărul total de vaccinuri antigripale disponibile este 45.419.

Cum arată situația la nivelul țării:

Sursă: Ministerul Sanătății

Împreună cu susținerea Ministerului Sănătății și a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), campania educațională Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală continuă și în sezonul 2022-2023. Rolul platformei www.atlasgripal.ro este, încă de la lansarea acesteia, acela de a informa populația și părinții despre importanța prevenției prin imunizarea antigripală în rândul copiilor și adolescenților, despre complicațiile bolii asupra organismului, precum și despre opțiunile de vaccin disponibile pe piața din România.

Datele arată că gripa poate crește riscul de infarct miocardic de până la 10 ori în prima săptămână după infecția gripală, demonstrând că povara gripei depășește complicațiile respiratorii bine-cunoscute. De asemenea, gripa crește riscul de accident vascular cerebral de 8 ori, fiind în același timp, un factor determinant în dezvoltarea pneumoniei primare și secundare la copii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri