Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre situația tot mai complicată generată de infecțiile respiratorii, în creștere în ultima perioadă, precum și la posibilitatea declarării unei epidemii de gripă.

"Există un anuit algoritm care duce la declararea stării de epidemie: o creștere progresivă timp de 3 săptămâni a cazurilor de gripă. Joia (mâine, 5 ianuarie, n.r.) se face bilanțul, este foarte probabil să avem a treia săptămâna de creștere consecutivă", a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Acesta a explicat că o astfel de situație a existat și în alți ani, doar că spre deosebire de perioadele anterioare, acum posibila epidemie apare mai devreme cu 3 săptămâni.

Ministrul Sănătății a arătat de asemenea că în acest an, odată cu ridicarea tuturor restricțiilor, populația este mai puțin pregătită din punct de vedere epidemiologic să se apere.

Pe de altă parte, ministrul a dat asigurări că nu trebuie înțeles din această situație că se vor introduce restricții, dar se vor intensifica măsurile legate de respectarea măsurilor de protecție, inclusiv în rândul cadrelor medicale, dar și, spre exemplu, screeningul epidemiologic, pentru a evita ca persoanele infectate să vină la serviciu.

Deja colegii mei au făcut câteva recomandări, una dintre ele este legată de antibiotice. Prezentarea la unitățile de primiri urgențe ar trebui să fie rezervată celor cu forme medii și grave.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății

De asemenea, acesta a mai explicat că nu crede să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea activității școlare, măsurile putând fi doar de informare a inspectoratelor școlare cu privire la măsurile care trebuie impuse.

Alexandru Rafila a amintit în acest context faptul că vaccinarea contra gripei este în continuare recomandată personalului didactic.

Chestionat totodată cu posibilitatea ca societatea să întoarcă la situația din anii trecuți cu privire la infectările Covid-19, având în vedere că acestea sunt în creștere, ministrul a declarat că nu crede aceste lucru, pentru că majoritatea infecțiilor din China sunt infecții ușoare.

Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila a avut și o declarație politică, explicând că singurul lucru pe care și-l dorește ca ministru al Sănătății este să continue proiectele pe care le-a început.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri