Salariul brut (înainte de taxe și fără bonusuri) al unui medic dentist în România variază între 140.000 lei pe an (12.000 lei pe lună) pe o poziție entry-level (cu experiență de 1-3 ani) și poate ajunge și la peste 250.000 lei pe an (peste 20.000 lei pe lună) pentru una de senior (cu peste 8 ani de experiență), potrivit datelor SalaryExpert.

Aceste venituri sunt obținute în special de cadrele medicale cu experiență, specializate în chirurgie dentară sau ortodentiție.

Dacă în cazul unui chirurg dentar lucrurile sunt destul de clare, acesta fiind responsabil de intervenții de precizie la nivelul cavității bucale, medicul specialist în ortodonție, cunoscut și ca medic ortodont, este cel care se ocupă strict cu diagnosticarea, prevenția și tratarea anomaliilor dento-faciale, cum ar fi mușcătura inversă, prognatismul mandibular, mușcătura adâncă și cea deschisă, înghesuirea dentară sau alte probleme la nivel dento-facial.

„Avem medici colaboratori care pot câștiga și până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonție, protetică sau paradontologie. Medicii specialiști din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru - de 6-8 ore, dar avem și cadre medicale care lucrează part-time. Media veniturilor unui medic dentist în clinicile noastre se ridică la circa 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser și cofondator Life Dental Spa.

Un medic dentist câștigă în România, în medie, circa 3.500 euro brut pe lună: Salariile ar putea crește cu 40% în următorii 5 ani

Salariul brut (înainte de taxe și fără bonusuri) al unui medic dentist în România variază între 140.000 lei pe an (12.000 lei pe lună) pe o poziție entry-level (cu experiență de 1-3 ani) și poate ajunge și la peste 250.000 lei pe an (peste 20.000 lei pe lună) pentru una de senior (cu peste 8 ani de experiență), potrivit datelor SalaryExpert1.

Trendurile din piața dentară, numărul tot mai ridicat al cererii de specialiști, dar și creșterea numărului de pacienți care au nevoie de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor stomatologi să crească cu aproximativ 40% în următorii 5 ani, mai arată un raport al Salary Expert.

„Tehnologiile moderne pe care am reușit să le aducem pe piața din România nu doar că vor face experiența pacientului mai plăcută și mai ușoară, dar vor atrage tot mai mulți specialiști care își vor dori să renunțe la medicina tradițională și vor căuta o abordare holistică, axată pe eficiență și reușite. Investim constant în dezvoltarea clinicilor noastre, în echipe, în perfecționarea cadrelor medicale, pentru că trăim în secolul schimbărilor, iar medicina este printre sectoarele în care apar mereu noutăți”, a precizat, la rândul său, Ștefan Obreja, investitor și cofondator Life Dental Spa.
Topul țărilor cu cele mai mari salarii în domeniul stomatologic

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, în care este evaluat topul țărilor în funcție de cheltuielile în domeniul medical, Statele Unite, Belgia și Danemarca sunt țările cu cele mai mari salarii pentru medicii dentiști la nivel global2. Opt din cele 10 țări din top se află, însă, în Europa. Salariul mediu brut al unui medic dentist din SUA se ridică la circa 180.000 lire sterline pe an (peste 200.000 de euro pe an), al unuia din Belgia la circa 150.000 lire pe an (~169.000 de euro pe an), în timp ce al unui medic dentist din Danemarca se ridică la circa 146.000 lire pe an (~165.000 euro pe an).

Life Dental Spa și-a bugetat investiții de peste 2 mil. euro în deschiderea a cel puțin 5 noi clinici stomatologice în acest an.

O idee de afacere la cheie mai puțin obișnuită este cea de clinică stomatologică în franciz. Ștefan Obreja, investitor și cofondator Life Dental Spa, ne-a explicat în ce constă această franciză pentru clinici stomatologice care oferă tratamente fără durere .

Sursa foto: Facebook / Life Dental Spa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri