Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, a declarat, marţi, la Craiova, în legătură cu dosarul stimulatoarelor cardiace de la Iaşi, că refolosirea acestor dispozitive medicale este ilegală, imorală şi împotriva eticii profesionale, scrie Agerpres.

`O precizare vizavi de ce s-a întâmplat la Iaşi: refolosirea dispozitivelor medicale este ilegală, imorală şi împotriva eticii profesionale", a afirmat Coriu la o dezbatere pe tema reducerii greşelilor medicale şi a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele, organizată de CMR la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Preşedintele CMR a mai afirmat că medicii din acest caz vor intra în comisii de disciplină teritoriale la Iaşi şi Braşov. "În afara medicului care are deja dreptul de practică suspendat ca urmare a dispoziţiilor procuraturii, restul medicilor vor intra în comisii de disciplină teritoriale în judeţele Iaşi şi Braşov. Luând în considerare gravitatea situaţiei, am considerat ca fiind imperativă autosesizarea la nivel naţional. Este important ca prin modul în care se vor desfăşura aceste anchete disciplinare, să dăm un semnal opiniei publice că majoritatea medicilor se disociază de astfel de practici. Este important pentru a reclădi încrederea în breasla medicală şi a reface pe baze sănătoase relaţia medic-pacient", a mai spus Daniel Coriu.

Un medic cardiolog de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi a fost arestat preventiv fiind acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre. Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri