Autorităţile sanitare americane au autorizat un nou tratament împotriva migrenei care este administrat cu ajutorul unui spray nazal, a anunţat vineri gigantul farmaceutic Pfizer, relatează AFP, conform Agerpres.

Tratamentul, care va fi comercializat de către Pfizer sub denumirea de Zavzpret, a fost autorizat pentru tratamentul migrenelor severe la adulţi. În cadrul unui amplu studiu clinic, ale cărui rezultate au fost publicate luna trecută în revista ştiinţifică Lancet Neurology, medicamentul a demonstrat că are efecte pozitive de calmare a durerii, uneori chiar mai rapid de 15 minute după administrarea unei doze, a subliniat Pfizer.

„Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei opţiuni de tratament acut este cât de repede funcţionează", a declarat Kathleen Mullin, de la New England Institute for Neurology & Headache, citată în comunicatul Pfizer.

„Sub formă de spray nazal cu absorbţie rapidă, Zavzpret oferă o opţiune de tratament alternativă pentru cei care au nevoie de reducerea durerii, care nu pot lua medicamente pe cale orală, din cauza stării de greaţă sau a vărsăturilor", a adăugat ea. Migrenele pot avea un efect semnificativ asupra vieţii cotidiene şi sunt adesea însoţite, pe lângă durerile de cap, de tulburări de vedere sau de intoleranţă la lumină.

Pfizer a precizat că tratamentul, care foloseşte o moleculă numită zavegepant, va fi disponibil în farmaciile din SUA în iulie 2023. Gigantul american a cumpărat în urmă cu un an cu peste zece miliarde de dolari compania Biohaven, care a dezvoltat zavegepant, precum şi alte tratamente împotriva migrenelor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri