Siemens Healthineers, una dintre cele mai importante companii care investesc tehnologii medicale avansate, desemnează primul Centru de referință și training din România: Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul țării.

Astfel, Ovidius Clinical Hospital devine primul site medical de la noi din țară care va beneficia de aparatură și tehnologii furnizate exclusiv de Siemens Healthineers. Acest parteneriat debutează în contextul extinderii spitalului din Ovidiu, județul Constanța, la începutul lunii aprilie, cu două centre dedicate de oncologie și cardiologie, rezultat al celei mai mari investiții private în domeniul sănătății din Sud-Estul României din 1989 și până în prezent: 28 de milioane de euro.

„Acest parteneriat și desemnarea Ovidius Clinical Hospital ca centru de referință Siemens Healthineers este cu adevărat o premieră națională care se traduce în faptul că centrul medical beneficiază în totalitate de aparatură și tehnologie marca Siemens Healthineers, ceea ce contribuie semnificativ la oferirea unor servicii medicale de calitate superioară. Astfel, cele două noi centre, de oncologie și radioterapie, cât și de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor încorpora în urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovații și tehnologii medicale ale Siemens Healthineers în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

„Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, precum și o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacienților acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare și oncologice sunt pe primele locuri în incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, așa cum am făcut-o din prima zi. Pacienții noștri vor beneficia de dotări și tehnologie unică în România și de medici supra specializați în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniați standardelor tehnologice europene, ci ne poziționăm, prin calitatea actului medical și a capacităților de tratament și de îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic și cardiologic”, a declarat Ș. L. Dr. Nicolae Ciufu, Medic Primar Chirurgie Generală și unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.

Prin acest parteneriat strategic, Siemens Healthineers va aduce în cadrul Ovidius Clinical Hospital cele mai noi tehnologii, produse și inovații Siemens, ce vor permite spitalului să ofere pacienților tratamente mai precise și mai eficiente, ajutând astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și a rezultatelor terapeutice.

Printre aceste tehnologii de ultimă generație se regăsește angiograful Artis Icono Floor, un sistem angiografic unic în România, ce permite obținerea de imagini clare și precise ale vaselor de sânge, astfel încât medicul să poată decela în detaliu structura lor și eventuale anomalii. Acest echipament din portofoliul Siemens Healthineers este soluția ideală pentru întregul spectru de intervenții minim invazive din cardiologia intervențională prin calitatea superioară a imaginii pe care o oferă, doza redusă de iradiere, conectivitatea perfectă, operarea intuitivă, fiabilitatea și designul compact.

Totodată, Ovidius Clinical Hospital va fi unul dintre cele zece centre de referință din Europa care va dispune de soluția Syngo Virtual Cockpit oferită de Siemens Healthineers. Această tehnologie oferă medicilor posibilitatea de a controla dispozitive medicale, cum ar fi sistemele de imagistică, printr-un sistem de control virtual. De asemenea, ajută la îmbunătățirea acurateței și eficienței tratamentului, asigurând o experiență mai sigură și mai confortabilă pentru pacienți. Syngo Virtual Cockpit permite atingerea unui nivel superior de standardizare a actului medical și de coerență a diagnosticului. Facilitând accesul virtual la experți, Syngo Virtual Cockpit permite echipelor medicale să fie mai productive și să ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde, indiferent de locație.

Experții globali ai Siemens Healthineers vor folosi tehnologiile de ultimă generație și facilitățile Centrului de referință și training Ovidius Clinical Hospital pentru a derula programe de specializare pentru medicii din cadrul clinicii, dar și din întreaga țară. Cursurile sunt gratuite și includ etape de teorie și practică, asigurând perfecționarea medicilor prin crearea unui mediu profesionist de schimb de experiență.

Sursa foto: Siemens

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri