Moda dietelor fără carbohidrați și a număratului caloriilor pare că a trecut: noul trend, cel puțin printre miliardarii din domeniul tehnologiei, sunt alimentele care îți prelungesc viața. Nu vă gândiți însă la produse inaccesibile românului obișnuit; dimpotrivă, multe sunt banale și chiar ieftine.

Cei de la Business Insider au discutat despre mâncăruri și băuturi care îți pot prelungi viața cu un expert al companiei ”Modern Age”, axată pe soluții de longevitate. Specialistul susține că există câteva diferențe cheie între a mânca pentru a fi sănătos și a mânca pentru o viață lungă, de peste 100 de ani.

Proteinele ți-ar putea scurta viața

De pildă, proteinele nu sunt neapărat recomandate celor care vor să trăiască cât mai mult. Aparent, regiunile cu cel mai mare procent de centenari au o alimentație cu un procent redus de proteină animală. Unii specialiști susțin chiar că renunțarea completă la carne este secretul vieții lungi, proteinele animale fiind sănătoase doar pe termen scurt.

Ca urmare, accentul ar trebui pus pe alimente și băuturi care optimizează procesele la nivelul celulelor, încetinind îmbătrânirea. Care ar fi acestea?

În primul rând, leguminoasele. Studiile au arătat că speranța de viață ar fi mai mare în zonele unde alimentația cuprinde fasole boabe, soia, năut, linte, mazăre etc. Același lucru este valabil și în cazul nucilor, alunelor, fisticului, migdalelor.

Un alt aliment care ar putea opri procesele celulare de îmbătrânire, datorită conținutului de quercetină, este ceapa roșie. De asemenea, caperele sunt bogate în această substanță.

Vinul și cafeaua, nu tocmai nesănătoase

Vinul – 1, maxim 2 pahare pe zi – este deseori considerat un aliment care prelungește viața. Studiile nu sunt însă concludente și chiar se contrazic.

Turmericul ar putea fi și el recomandat, deoarece conține substanțe care reduc inflamația cronică asociată cu cancerul, artrita sau maladia lui Alzheimer.

De asemenea, cafeaua - 2 până la 3 căni pe zi – ar putea avea un efect pozitiv asupra duratei vieții. Un studiu recent a indicat că băutorii de cafea trăiesc mai mult și au risc mai redus de boli cardiovasculare.

Rodiile au o concentrație mare de Urolithin A, un compus care îmbunătățește funcționarea mitocondriilor, ”uzinele energetice ale celulei”- un proces esențial pentru a încetini îmbătrânirea.

Totuși, dietele alese de miliardarii care vor să trăiască peste 100 de ani sunt extrem de diferite - și, deseori, nu țin cont de recomandările medicilor. De exemplu, Elon Musk mănâncă o gogoașă la micul dejun și grătar la cină. Bryan Johnson, fondatorul Braintree și unul dintre cei mai mari antreprenori biotech, consumă mai ales smoothie-uri și legume. Iar Bill Gates și Warren Buffett sunt fani fast-food.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri