Recent, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că pandemia de Covid-19 nu mai reprezintă o amenințare la adresa sănătății mondiale, poziție la care șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a raliat printr-un comentariu public.

"Eu nu am cum să contrazic OMS, dacă OMS a spus că pandemia Covid-19 nu mai reprezintă o amenințare, înseamnă că au datele să spună acest lucru. Nu am cum să spun că nu sunt de acord cu ei. Am fost de acord când au declarat pandemia, dacă ei spun că nu mai este risc, înseamnă că eu sunt de acord cu ce spun, pentru că au toate datele mondiale", a declarat Raed Arafat pentru wall-street.ro.

Pandemia de Covid-19 a fost declarată oficial în România la data de 11 martie 2020, la scurtă vreme intrând în vigoare și o restricții, printre care și cea cu referire la deplasări. Astfel, la vremea respectivă românii au fost nevoiți să completeze declarații-tip prin care să dea detalii cu privire la scopul și chiar și durata deplasării.

Nu mult timp după aceea, și alte restricții au urmat, începând cu anularea zborurilor internaționale și ajungând până la închiderea majorității spațiilor publice. În tot acest timp, românii au fost nevoiți să poarte mască în toate locurile în care puteau avea interacțiuni cu alți oameni, de la magazine și până la transportul public.

Până luna trecută, peste 3 milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în România, dintre acestea aproape 70.000 decedând.

Cât privește originea pandemiei de Covid-19, Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat recent că un accident din laboratorul din Wuhan, China, a provocat, cel mai probabil, pandemia COVID-19.

"FBI a evaluat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan", declara la vremea respectivă Wray pentru Fox News, conform Reuters.

Comentariile sale au venit însă în urma unui raport publicat de Wall Street Journal, potrivit căruia Departamentul de Energie al SUA a evaluat cu un grad scăzut de încredere faptul că pandemia a rezultat în urma unei scurgeri neintenționate dintr-un laborator din China.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri