Gigantul farmaceutic britanic GSK a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru punerea pe piaţă a vaccinului său Arexvy împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), care provoacă bronşiolită şi pneumonie, relatează AFP, conform Agerpres.

Autorizaţia este acordată pentru persoanele de peste 60 de ani, a precizat GSK în comunicatul său publicat miercuri. UE calcă astfel pe urmele Statelor Unite, care au aprobat luna trecută comercializarea acestui vaccin, tot pentru persoanele în vârstă.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat un aviz favorabil luna trecută, însă decizia finală a Comisiei Europene era încă aşteptată.

"Este pentru prima dată când un vaccin împotriva VRS primeşte autorizaţia de punere pe piaţă în Europa", notează GSK, iar vaccinările vor începe înainte de toamnă.

Virusul generează "peste 270.000 de spitalizări şi circa 20.000 de decese în timpul internărilor" în rândul vârstnicilor din Europa în fiecare an, precizează GSK.

Virusul respirator sinciţial (VRS) este un virus foarte răspândit şi foarte contagios, care provoacă bronşiolita (infecţia căilor respiratorii inferioare) la copiii mici în sezonul rece, dar care afectează şi adulţii şi poate fi periculos pentru vârstnici atunci când degenerează într-o infecţie respiratorie (bronşiolită sau pneumonie).

Sursa foto: Arek Socha | Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri