Discretie si caritate. Sub aceasta deviza stau activitatile a circa 10.000-20.000 de romani care se intalnesc regulat in unul din cluburile Rotary, Lions sau in lojile masonice din intreaga tara. wall-street.ro iti prezinta conditiile pentru a accede in aceste asociatii ale elitei, precum si costurile anuale aferente statutului de membru.
„Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice inalte in toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna intelegere”, se arata pe pagina de Internet a rotarienilor din Romania. Cea mai uzuala cale de a intra in unul din cluburile Rotary este recomandarea facuta de un alt membru.

„Se pune accent pe calitatile profesionale si morale ale celui care vrea sa intre in acest club, iar acestea trebuie sa fie deosebite. Odata recomandarea facuta, urmeaza o analiza a comitetului clubului. Dupa un interval de 30 de zile persoana respectiva este prezentata in cadrul clubului. Daca ceilalti membri nu se opun, aducand argumente temeinice, respectiva persoana poate deveni rotarian”, ne spune Radu Popescu, viitorul guvernator al districtului 2241, Romania si Republica Moldova, in 2012-2013. „Cotizatia se plateste semestrial si se ridica, anual, in cazul clubului din care fac parte, la 1.400 de lei”, precizeaza acesta.

„Pentru a dobandi calitatea de membru este importanta dorinta de a ii ajuta pe ceilalti”

Un alt club care pune un accent deosebit pe actiunile caritabile este Lions. „Motto-ul clubului nostru este we serve. In acest sens, pentru a dobandi calitatea de membru al Lions este importanta dorinta de a ii ajuta pe ceilalti”, afirma Roberto Sperandio, presedintele clubului Lions din Arad. El spune ca, in mod formal, aspirantul la statutuul de membru trebuie prezentat de catre un alt membru. I se studiaza CV-ul si este intrebat cu privire la motivatia sa de a accede in club. Ulterior, daca peste jumatate din cei care compun asociatia isi dau acceptul, respectiva persoana este primita.

„In cazul particular al clubului nostru cotizatia anuala este de 600 de lei”, spune Sperandio. El precizeaza insa ca cei care bat la poarta clubului trebuie sa aiba posibilitatea, inclusiv materiala, de a pune in practica opera caritabila pentru care s-au adunat.

Masonii regulari, o asociatie exclusiv masculina

Ordinul intiatic activ cu cea mai veche istorie din Romania, francmasoneria, aduna in lojile sale peste 6.200 de membri, potrivit datelor Marii Loji Natioanale din Romania (MLNR). Cu o traditie care coboara in timp pana la vechile bresle de zidari din Evul Mediu, masoneria regulara continua sa fie o societate discreta, in care au acces doar barbatii.

In Romania, 94% dintre „frati” au studii superioare si sunt, in marea lor majoritate ingineri, economisti, juristi si medici. Conditiile de eligibilitate pentru un neofit sunt calitatea de „om liber si de bune moravuri” a candidatului, dar si credinta intr-o fiinta suprema. De asemenea, cel care „bate la usa Templului” trebuie sa fi implinit varsta de 21 de ani. „Cotizatia anuala pe care o platesc la loja din care fac parte este de circa 700 de lei”, ne-a declarat membrul unei loji din Capitala.

Sursa foto: Lions
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri