Ministerul Educatiei a cerut 30 tone pentru consum in scoli din cele circa 3.500 tone castraveti aflate in stoc la firma Hortifruct, singura organizatie de producatori de legume-fructe din Romania recunoscuta conform normelor UE,potrivit ministrului agriculturii, citat de Mediafax.
Alte discutii au fost initiate cu Ministerul Justitiei, pentru valorificarea castravetilor aflati pe stoc si in penitenciare, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

El a asigurat ca fiecare cantitate livrata spre valorificare va fi insotita de certificat de calitate.

Ministrul a aratat ca Romania poate beneficia de aproximativ 9 milioane euro drept despagubiri, in conditiile in care vanzarile la unele legume au scazut cu mai mult de 50%.

Comisia Europeana a ridicat de la 150 de milioane la 210 milioane de euro propunerea sa de compensatii financiare in favoarea producatorilor de legume din Uniunea Europeana, care se confrunta cu scaderea vanzarilor din cauza bacteriei Eceh, relateaza AFP.

Initial, Comisia a propus luni un ajutor total de 150 de milioane de euro, provocand nemultumiri in randul agricultorilor, afectati de esecul vanzarii produselor lor, si protestele mai multor tari, precum Spania, care considerau suma insuficienta.

Comisia a fost nevoita astfel sa mareasca suma, finantata de bugetul UE.
Ajutorul este destinat producatorilor de castraveti, rosii, salata, dovlecei si ardei gras.

Hortifruct a estimat pierderi de aproximativ 16.000 tone castraveti, echivalentul a aproximativ 9 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri