Autoritatile locale care nu incep proiectele prin Programul Operational Regional (POR) in termen de sase luni de la semnarea contractelor cu MDRT vor pierde banii, acestia urmand sa ajunga la alte proiecte, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, potrivit Mediafax.
"Am decis ca acele proiecte care nu pornesc intr-un termen mai scurt de sase luni sa li se retraga finantarea, iar banii sa mearga la proiectele care asteapta la rand. Deci fie scot in maxim sase luni proiectul la licitatie si semneaza finantarea acestuia, fie le retragem banii", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a dat ca exemplu o primarie care a intarziat un proiect cu 14 luni.
"Am semnat finantarea pentru 1.600 de proiecte prin POR si sunt depuse alte 4.000", a mai spus ministrul.

POR este unul dintre programele operationale romanesti agreate cu Uniunea Europeana, aplicabil tuturor celor opt regiuni de dezvoltare. Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,4 miliarde euro in perioada 2007-2013.

Finantarea UE reprezinta 84% din bugetul POR, iar restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a POR -Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport-, din cauza deficientelor constatate, si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii acestei axe.

Un purtator de cuvant al Executivului UE a declarat in iunie ca banii pentru platile din Axa 2 "nu sunt pierduti", fiind vorba despre o sistare temporara a platilor pana cand Comisia Europeana primeste de la autoritatile romane "raspunsurile solicitate", in termen de doua luni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri