Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Ziarul Financiar prezinta concluziile ce reies din raportarile financiare ale celor mai mari companii de stat. Angajatii Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, ocupa locul trei pe po¬diu¬mul celor mai bine platiti oameni din energetica locala de stat dupa cei ai Nuclearelectrica si Romgaz. Nuclearelectrica, unul dintre cei mai mari producatori de energie locali, a avut anul trecut un profit net de numai 3,8 milioane de euro, de trei ori mai mic decat cel din 2009, desi a produs aproape 20% din toata "lumina" din Romania.

Capital scrie despre secretul companiilor private de transport feroviar de calatori, care reusesc sa faca profit intr-o tara care, in ultimii 20 de ani, nu a mai investit aproape nimic in calea ferata.

Pana in luna decembrie vom avea primii manageri privati pentru companiile de stat. Acestia vor avea sarcina dificila de a aduce pe profit firmele vazute drept gaurile negre ale economiei, de la Termoelectrica la Compania Nationala a Huilei sau Minvest Deva. Expertii consultati de catre DailyBusiness spun ca Guvernul are mici sanse sa gaseasca manageri de calitate dispusi sa intre in lupta cu coruptia organizata din sectorul de stat.

Money.ro scrie despre „invazia” retailerilor de haine in Romania. Acestia sunt inca atrasi de Romania pe fondul perspectivelor de crestere economica, dar tonul extinderilor a fost dat de expansiunea puternica a retailerului suedez H&M, care a atras noi branduri in prima jumatate a acestui an, cum ar fi List’ Fashion, Wienerwald, Petit Bateau, Toy Watch, sau Oliviers & Co.

Sursa imagine: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient