Cel putin noua oameni si-au pierdut viata in Statele Unite la trecerea uraganului Irene. Furtuna a inceput sa isi faca simtita prezenta si la New York, unde rafalele de vant ating o suta de kilometri pe ora, iar aproape 10.000 de persoane au ramas fara curent, scire 9AM.ro.
Peste 370.000 de locuitori din New York au primit ordin de evacuare, a declarat sambata primarul orasului, Michael Bloomberg, cerandu-le inca o data acestora sa fie prudenti inainte de sosirea uraganului Irene.

"Extremitatea uraganului a ajuns la noi", a declarat primarul din New York, Michael Bloomberg, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Mediafax.

Primarul le-a cerut locuitorilor sa ramana in propriile locuinte.

"Nu iesiti pe strazi, ramaneti in casele voastre sau in centrele de primire", a insistat el, adaugand ca este "prea tarziu pentru a mai pleca" pentru cei care nu au respectat recomandarile de evacuare in zonele inundabile.

In timp ce rafale violente de vant suflau asupra orasului, primarul a declarat ca se asteapta la o importanta crestere a apelor in cursul diminetii.

Peste un milion de oameni au fost evacuati din calea uraganului Irene, iar la fel de multi au ramas fara electricitate in statele Carolina de Nord si Virginia.

"Urmatoarele 72 de ore vor fi cele mai lungi din ultima vreme si evident multe familii vor fi afectate. Se pare ca va fi o presiune enorma asupra mai multor state si eforturile pot dura mai multe zile, in functie de puterea furtunii", Barack Obama, presedintele SUA.

"Irene ramane o furtuna uriasa si periculoasa", a avertizat secretarul pentru securitate interna, Janet Napoletano. "Oamenii trebuie sa o ia in serios, oamenii trebuie sa fie pregatiti", a spus ea la o sedinta organizata la centrul federal pentru situatii de urgenta, FEMA, la care a participat si presedintele Barack Obama.

Uraganul a ajuns si la New York. Sistemul public de transport a fost oprit, aeroporturile au inchise si zeci de spitale evacuate. Se estimeaza ca aproximativ un milion de americani au ramas fara curent electric.

Citeste mai multe despre evolutia uraganului pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri