Furtuna Irene a parasit luni Statele Unite pentru a se indrepta spre Canada dupa ce a provocat moartea a cel putin 38 de persoane in 11 state si numeroase inundatii, care au afectat in special Vermont, un stat mic situat la granita cu Canada, relateaza AFP.

Potrivit unor surse oficiale si presei locale, cel putin 38 de persoane au murit in 11 state, dintre care cate sase la New York, New Jersey si North Carolina, scrie 9AM.ro.

In New Jersey, o soferita in varsta de 20 de ani a fost gasita moarta la mai multe ore dupa ce l-a sunat pe un prieten si politia, pentru a le spune ca nivelul apei din masina sa, luata de viitura pe o strada din comitatul Salem, a ajuns pana la gat.

De aemenea, in Vermont, un stat rural si muntos cu 600.000 de locuitori, mai multe poduri au fost rupte si unele drumuri au fost blocate, situatie care a facut imposibil accesul la unele sate, a constatat un corespondent al AFP. "Nu am vazut astfel de inundatii in Vermont de 75 de ani", a declarat guvernatorul statului, Peter Shumlin. "Oamenii sufera mult".

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si