CFR SA a anuntat ca nu a redus programul de lucru si ca va anunta salariatii companiei, cand va aduce modificari regimului de munca, in legatura cu cauzele care au determinat o astfel de masura, sustine Mediafax.
"CFR SA nu a pus in aplicare pana in prezent nicio masura de modificare a programului de lucru in ramurile de activitate ale companiei. In momentul in care se vor stabili masuri concrete de modificare a regimului de munca, reprezentantii companiei vor informa salariatii in mod direct in legatura cu cauzele care au determinat punerea in aplicare a unor astfel de masuri. Pentru buna desfasurare a relatiilor de munca, reprezentantii CFR SA se vor consulta cu partenerii sociali, respectand conditiile legii si prevederile contractelor colective de munca", se arata intr-un comunicat al CFR SA.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat pentru Mediafax, ca sindicalistii au fost chemati de CFR SA la discutii privind intentia de diminuare a programului de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana, motivand ca nu au fonduri pentru a acoperi salariile pana la sfarsitul anului.

Pe de alta parte, sindicatele spun ca nu mai sunt de acord cu nicio scadere a veniturilor feroviarilor.
"Nu ne-am inteles cu ei, daca reduc programul de lucru ii dam in judecata, pentru ca incalca acordul din contractul de munca. Vom castiga 99%, dar vor fi alte cheltuieli de judecata, onorariile avocatilor", a spus Mantescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri