"Acesta este anul meu", a declarat sarbul Novak Djokovici, numarul unu mondial, dupa ce a castigat, la inceputul acestei saptamani, turneul US Open, al treilea trofeu de Grand Slam din acest an, invingandu-l, in finala de la Flushing Meadows, pe spaniolul Rafael Nadal, informeaza AFP, citata de Mediafax.
"Dupa ce i-am invins pe Federer (semifinale) si Nadal, ma simt gol din punct de vedere fizic, dar este normal. Cand joci tenis, scopul este sa castigi turnee de Grand Slam, pentru ca sunt cele mai importante. Nu ma asteptam sa am aceste rezultate in 2011. Este greu sa-mi gasesc cuvintele. Am muncit toata viata pentru a ajunge aici. Mai am multe de demonstrat mie si lumii tenisului. Vreau sa castig si alte turnee de Mare Slem. Dragostea pentru acest sport ma face sa merg inainte. Atat timp cat voi avea aceste senzatii dupa victorii, voi continua sa le vreau. Ar fi minunat sa castig si turneul de la Roland-Garros si sa am toate trofeele de Grand Slam in palmares. Acesta este unul dintre obiectivele mele, insa voi avea nevoie de timp", a declarat Novak Djokovici (foto) dupa finala de luni, 12 septembrie.

Intrebat daca se simte invincibil, Novak Djokovici a raspuns: "Nimeni nu este invincibil. Roger Federer a trait sezoane cand a castigat trei turnee de Grand Slam, cand era invincibil 40 sau 50 de meciuri. Rafa a trait acelasi lucru anul trecut. Am putea spune ca acesta este anul meu, acela in care am jucat cel mai bun tenis al meu in turneele mari. Si asta ma face extrem de fericit. Daca anul viitor voi reusi macar jumatate din ce am reusit in 2011, voi fi multumit. Insa acum vreau sa ma bucur de prezent".

La randul sau, spaniolul Rafael Nadal, numarul doi mondial, a declarat ca finala cu Djokovici a fost un meci de calitate si ca este foarte multumit de prestatia sa. "M-am batut pentru fiecare punct, am jucat cat am putut de bine in fiecare moment si sunt mult mai multumit de acest meci decat de precedentele in fata lui Djokovici. Am avut ocazii bune, pe care nu le-am concretizat, conduceam cu 2-0 dupa primele doua seturi. Insa, ma intorc acasa stiind ca sunt pe calea cea buna", a spus Nadal, care a adaugat ca este dureros faptul ca a inregistrat a sasea infrangere in fata sarbului in acest an, in tot atatea finale.

Tenismanul sarb Novak Djokovici, numarul unu mondial, a castigat, luni, turneul US Open, al treilea trofeu de Grand Slam din acest an, invingandu-l, in finala de la Flushing Meadows, pe spaniolul Rafael Nadal, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-7 (3/7), 6-1, dupa un meci ce a durat aproximativ patru ore.

Acesta este primul trofeu US Open din cariera pentru Djokovici, care a mai castigat in acest an turneul Australian Open si Wimbledon. Sarbul mai are in palmares un trofeu de Mare Slem, Australian Open in 2008. Din palmaresul jucatorului de 24 de ani lipseste acum doar Roland Garros-ul.

Pentru Djokovici victoria de luni a insemnat a 64-a victorie din acest sezon, cand a mai inregistrat doua infrangeri, si al zecelea turneu castigat in 2011.

Sarbul a devenit, astfel, al saselea jucator din era Open care castiga trei dintre cele patru turnee de Grand Slam intr-un sezon, dupa Nadal, Federer (de trei ori), Rod Laver, Jimmy Connors si Mats Wilander.

Numarul unu mondial a mai stabilit doua recorduri in acest an: a devenit primul jucator din Serbia care a castigat un Grand Slam si cel mai tanar jucator din era Open care a ajuns pana in semifinalele celor patru turnee de Mare Slem ale anului, intr-un sezon.

Sursa foto: www.novakdjokovic.rs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri